• bjorn.furuseth

Blir det 17. Mai-feiring 2020?

Vil du være med å påvirke den skrevne historia? Da har du sjansen nå. Vi er inne i en periode som ingen kunne forutse for 4 uker siden. Hjemmekontor, stengte skoler, stengte barnehager. Permisjonsvarsler, helt sikker noen som går konkurs, helst sikker noen som mister jobben, kanskje noen mister huset. Kanskje vi må bruke «militærmakt» heimevernet for å sende hyttefolk hjem, hyttefolk som ellers blir ønsket velkommen i kommunen vår. I fredstid har vil aldri opplevd maken, selv om vi går flere hundre år tilbake. Besøket til bestemor skjer gjennom vinduet eller skype. Musse bestemor med kaldt glass mellom, blir plutselig veldig nært. Er du hytteeier? Hvordan føler du dette? Skriv ned. Blir tidsregningen før og etter Korona? Kommer vi alle til å ta 2 eller flere skritt tilbake økonomisk. Kanskje frihet for en annen betydning? Hele situasjonen er surrealistisk. Er dette virkelighet eller bare en vond drøm.

Jeg har en bitteliten tanke oppi alt dette. Skriv ned dine tanker Skriv ned dine daglige gjøremål, også de som i dag er innøvd og gjøres automatisk, som eksempel er gummihansker i butikken nesten blitt rutine. Skriv ned dine opplevelse Bare skriv og skriv Bruk gjerne også bilder.

Ikke om 5år, ikke om 10år, kanskje om 30år. Jo lenger unna jo viktigere vil dette komme inn i familiehistoria. Ikke bare familiehistorie, lokalhistoria, norgeshistorie. Ja, dette vil heller ikke bli glemt når verdenshistoria blir skrevet om noen år.

Det er også muligheter for levering kopier til Hol bygdearkiv, holbygdearkiv@hol.kommune.no for oppbevaring i det uendelige. Der er vi forpliktet til å følge personvernloven, dersom ikke annet er avtalt. Personvernloven, sier det ikke er tillatt publisering av brev/dokumenter etter en person før 100år etter dennes død. Men det kan inngås avtaler som er langt kortere.

43 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle